2013. május 1., szerda

Tarkalepkék áprilisa...
Otthonunk a Föld." Megismerkedtünk a Földdel, mint bolygóval, a földdel, mint az élő-és élettelen környezetünkkel. Beszélgettünk a földgömbről, ismereteket gyűjtöttünk a rajta található földrészekről. Könyveket, képeket nézegettünk a bolygókról, az egyes földrészeken élő jellegzetes emberekről, növényekről, állatokról.Ellátogattunk a Lovardába, ahol Zsuzsa néni segítségével sok érdekességgel ismerkedhettek meg a gyerekek. többek között a gazdasággal, a gazdaságban élő háztáji állatokkal, azok gondozásával és életmódjával. Ezután a gyerekek lovagolhattak, kukoricát morzsolhattak és lovaskocsival is utazhattunk.
 


Kirándultunk a Gerje-forráshoz, ahol megismerkedhettünk az ott élő növény-és állatvilággal. A nagyítók segítségével vizsgálódtunk, különböző felfedezéseket tettünk. A legérdekesebbnek a fán élő hangyák élete bizonyult. A szép időnek köszönhetően nagyokat játszottunk a szabadban.


Az időjárásnak köszönhetően gyönyörködhettünk a tavaszi virágok formáiban, színében, illatában. Figyelemmel kísérhettük a fákon-bokrokon végbemenő változásokat, melyeket különböző technikával meg is örökítettünk.
 
K.László Szilvia: Tavaszváró
     Jöjj el Tavasz! Hozz meleget!
     Hozz el minden szeretetet!
     Hozz napsütést, enyhe szellőt,
     Virágokat, bárányfelhőt!
     Hozzál vidám madárfüttyöt,
     Csemegének sok gyümölcsöt!
Föld napja alkalmából igyekeztünk mi is széppé tenni környezetünket. Kiskertünket gondoztuk, beültettük különböző magokkal és palántákkal. Beszélgettünk arról, hogy mi ovisok mit tehetünk a szép és egészséges természetért? Miként óvhatjuk meg környezetünket?Nincsenek megjegyzések: